Spaanse roerbak met Smokey BBQ aardappeltjes

2 personen

Hoofdgerecht

20 minuten bereidingstijd

Hoe maak ik Spaanse roerbak met Smokey BBQ aardappeltjes?

Ingrediënten

Oma's verse patat friet
  • 1 zak CêlaVíta Smokey BBQ aardappeltjes
  • 2 el olie
  • 150 gram chorizo, in plakjes van ongeveer 1 cm gesneden
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • ½ rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • ½ tl komijn
  • 10 gram peterselie, fijngehakt
  • Aïoli, hoeveelheid naar smaak

Bereiden

Stap 1: Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeltjes hierin aan. Schud regelmatig door.

Stap 2: Voeg na 8 minuten de chorizo toe en bak mee tot het vet vrijkomt. Voeg dan de paprika, rode ui, knoflook, gerookte paprikapoeder, oregano en komijn toe. Bak mee tot de groenten zacht beginnen te worden en de aardappels gaar zijn, zo’n 6 a 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en meng de gehakte peterselie erdoorheen.

Serveer de roerbak met aïoli.

Misschien vind je dit ook wel lekker