Hoofdgerecht
20 minuten bereidingstijd
Hoe maak ik Spaanse roerbak met Smokey BBQ aardappeltjes?
- 1 zak CêlaVíta Smokey BBQ aardappeltjes
- 2 el olie
- 150 gram chorizo, in plakjes van ongeveer 1 cm gesneden
- 2 paprika’s in reepjes gesneden
- ½ rode ui, in halve ringen gesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl oregano
- ½ tl komijn
- 10 gram peterselie, fijngehakt
- Aïoli, hoeveelheid naar smaak
Bereiden
Stap 1: Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeltjes hierin aan. Schud regelmatig door.
Stap 2: Voeg na 8 minuten de chorizo toe en bak mee tot het vet vrijkomt. Voeg dan de paprika, rode ui, knoflook, gerookte paprikapoeder, oregano en komijn toe. Bak mee tot de groenten zacht beginnen te worden en de aardappels gaar zijn, zo’n 6 a 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en meng de gehakte peterselie erdoorheen.
Serveer de roerbak met aïoli.