Terug

Parmezaan friet met pestodip

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Veel gasten over de vloer? De Italianen weten wel raad met grote groepen. Met dit gerecht kun je maar liefst 12 mensen laten aanschuiven. 20 minuutjes in de keuken en dan samen genieten!

  • 12 personen
  • Borrel
  • Italiaans
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 185 kcal per portie

Variatietip:
Ook lekker met een tomatendipsausje van tomatenketchup, een kleingesneden tomaat en verse, fijngeknipte basilicum.


Hoe maak ik Parmezaan friet met pestodip?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Stap 2: Maak ondertussen de dipsaus: pureer de basilicum, pijnboompitten en knoflook samen met de mayonaise met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Schep 1 eetlepel geraspte kaas door de dipsaus.
      Ook lekker met een tomatendipsausje van tomatenketchup, een kleingesneden tomaat en verse, fijngeknipte basilicum.
    3. Stap 3: Verdeel de hete friet over een platte schaal en bestrooi direct met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper. Dien direct op met de dipsaus in het midden.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 185 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 19 g
  • Vezels 2 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0.27 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren