Terug

Cassoulet met kip

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

In het schilderij De Aardappeleters maakte van Gogh een voorstelling van de klassieke boerenmaaltijd. Wij hebben er een nieuwe draai aangegeven met kip, aardappelen, bruine bonen, paddenstoelen en spekjes.

 • 2 personen
 • Hoofdgerecht
 • 60 minuten bereidingstijd
 • 1169 kcal per portie

Hoe maak ik Cassoulet met kip, aardappelen, bruine bonen, paddenstoelen en spekjes?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Verhit een ruime braadpan met olijfolie. Bak de kippenbouten op matig vuur rondom bruin. Zout en peper de bouten rondom terwijl ze aanbraden. Haal de bouten uit de pan als ze goudbruin zijn. Bak nu de bacon, ui en paddenstoelen tot ze mooi gekleurd zijn in de braadpan. Breng dit op smaak met peper.
  2. Stap 2: Leg de kippenbouten terug in de pan. Voeg de bouillon en kookroom toe. Stoof de bouten op matig vuur, met een deksel op de pan, gaar. Dit duurt circa 30 minuten.
  3. Stap 3: Voeg de aardappelen toe aan de stoofpan. Stoof dit nog circa 12 minuten mee tot de aardappelen gaar zijn. Voeg dan de bruine bonen en bladselderij toe en stoof dit nog kort mee.

Voedingswaarden per portie:

 • Energie 1169 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren