Ola amiga! Heerlijk genieten van de bekende Spaanse Patatas Bravas? Dat hoeven we niet alleen aan het Spaanse terras over te laten. Spaans genieten kan met dit recept ook gewoon in eigen keuken!
20 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
365 kcal per portie
Hoe maak ik patatas bravas?
- CêlaVíta Mini-Krieltjes (450 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 tomaten
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- Mespunt suiker
- Snuf zout en peper
Extra nodig:
Staafmixer/blender
Bereiden
Stap 1: Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Maak de peper schoon en snij deze in reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Bak hierin de knoflook, sjalot en peper zachtjes gedurende 2 minuten.
Stap 2: Snijd de tomaten in blokjes en doe deze ook in de pan. Voeg paprikapoeder, komijn en suiker toe en laat de saus op een laag vuur 10 minuten sudderen. Af en toe roeren. De saus moet indikken.
Stap 3: Verhit de andere lepel olie in een koekenpan en bak hierin de minikrieltjes gedurende 10 minuten. Bak ze eerste 8 minuten op hoog vuur, daarna laten nagaren op een laag vuur. Schud de aardappeltjes regelmatig om voor een krokant resultaat.
Stap 4: Pureer de saus grof met een staafmixer of in een blender. Maak de saus op smaak met zout en eventueel wat peper. Serveer de saus in een bakje bij de aardappels.
Variatietip: Serveer als tapas: krieltjes in een grote schaal met prikkertjes en het bakje tomatensaus in het midden om in te dippen. Maar je kunt de krieltjes ook prima eten als bijgerecht bij een tartaartje en gekookte broccoli.