Ga naar de inhoud
`
Patat-friet Kapsalon met pulled chicken
We stappen graag uit onze comfort-zone. Kapsalon was niet het eerste waar we aan dachten bij het samenstellen van alle gerechten. Maar de originaliteit heeft gewonnen! Bovendien heeft Kapsalon er nog nooit zo appetijtelijk uit gezien! Dit keer geen aluminium schaaltje, maar uit eigen oven(schaal). Hier worden de tieners aan tafel blij van. Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl
Hoofdgerecht
3 personen
50 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat-friet
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels ketchup
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 lente-ui
  • Snuf peper en zout

 

Voor de koolsalade:

  • 150 gram fijngesneden spitskool
  • 50 gram peen julienne
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf peper en zout
Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven op 220°C (of bereid de friet in de fryer of frituurpan).

 

Stap 2:

Breng een pan water aan de kook en doe daar de hele kipfilets in en kook ze in ca. 15 minuten gaar.

 

Stap 3:

Verdeel de friet over een bakplaat en bak ze in 35 minuten krokant in de oven (draai ze halverwege wel een keer om)

 

Stap 4:

Haal de kip uit het water en laat uitlekken. Trek met een vork kleine stukjes van de kip.

 

Stap 5:

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook hierin aan. Voeg de pulled chicken toe en roer er de ketchup, paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout en mosterd door. Laat op zacht vuur staan maar laat het niet te droog worden.

 

Stap 6:

Meng voor de koolsalade ondertussen de kool en peen julienne door elkaar in een grote kom. Roer de rest van de ingrediënten van de koolsalade door elkaar tot een dressing en meng deze door de kool en peen.

 

Stap 7:

Haal de friet uit de oven en doe in een schaal (of op aparte bordjes). Schep de pulled chicken er op en wat van de koolsalade. Serveer de rest van de salade ernaast.

 

Stap 8:

Bestrooi als laatste met wat fijngesneden lenteui.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker