Ons verhaal

Wat je nog niet wist over ons en waarom onze aardappelen de lekkerste zijn.

Nederlanders zijn behoorlijk dol op aardappelen. Daarom staan we al sinds 1967 met beide voeten in de klei. Samen met onze telers selecteren we de mooiste rassen. Alleen de beste kwaliteit en lekkerste smaak gaat door. We wassen ze zorgvuldig in Veluws bronwater, koken ze kort voor en voegen verder niks toe. Rijk aan vezels en boordevol vitamine B. Een energiebron voor iedereen. Voedzaam, veelzijdig en vooral superlekker.

Klaar om bereid te worden in ontelbare gerechten. Of je nou houdt van koken, stomen, bakken, frituren, poffen of pureren.
En dat met onze gezonde oer-Hollandse aardappel. Waar wij in geloven?

Het beste uit de aarde halen

Onze aardappelen zijn als lekkerste getest!

De Nederlander heeft gekozen! Onze aardappelen zijn als lekkerste getest. Dat voelt als een titel. Want er gaan veel inspanningen schuil achter de aardappel die nu officieel de beste smaak heeft. Dat begint op het veld met een ongekend goede zorg. Daarnaast zijn we snel: tussen veld en supermarkt zit nog geen 24uur tijdsverschil! Dat maakt onze aardappelen zo vers dat conserveringsmiddelen in bijna alle producten overbodig zijn.

Zoveel inspanningen, dat proef je!

Alleen de lekkerste aardappelen zijn goed genoeg.

Om de lekkerste aardappel te telen, heb je de beste mensen nodig. CêlaVíta selecteert de meest gepassioneerde Hollandse telers om er zeker van te zijn dat de lekkerste aardappel uit de grond komt. Met regelmaat lopen we samen met deze teler over het land om te kijken hoe onze aardappelen groeien. Zo halen we alles uit het aardappelras, maar ook het beste uit de Hollandse grond.

Onze telers zoeken de beste oplossingen voor mens en milieu.

De telers delen onze drang naar duurzaamheid. Ze kiezen waar mogelijk voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Door het planten van de juiste bloemen langs de randen van de velden, treden bijen en hommels voor ons op in de bestrijding van bijvoorbeeld bladluis. Om onszelf voortdurend uit te dagen hebben we eigen proefvelden om nieuwe soorten te testen of om onze huidige soorten nog beter te laten groeien.

Van veld tot bord in minder dan 24 uur.

Als de aardappel uit de grond is en de teler afscheid neemt, dan weet hij dat het product binnen 24 uur al in de supermarkt kan liggen! De aardappel is in de tussentijd gewassen met water uit onze eigen bron, gelegen onder de Veluwe. Alleen de beste aardappelen verdienen een plek in de verpakking. Dit gebeurt aan de hand van een hele strenge selectie. Maar de aardappels met gebreken en aardappelschillen gooien we niet weg, alles wordt hergebruikt. Zo kunnen we zelfs met de restwarmte van ons kookwater een zwembad verwarmen!

Koken met deze winnaars?

We hebben de lekkerste recepten voor je op een rijtje gezet.