Oma’s Opbak Aardappeltjes met knakworstjes en mosterdmayonaise

Makkelijk voor een schooldag en ook leuk om samen met de kinderen te maken! In maar liefst 20 minuten kun je dit gerecht op tafel hebben. Heerlijk samen genieten!

4 personen

20 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

605 kcal per portie

Hoe maak ik Oma’s Opbak Aardappeltjes met knakworstjes en mosterdmayonaise?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes 700 gram
  • CêlaVíta Oma’s Opbak Aardappeltjes (700 gram) of 2 verpakkingen CêlaVita Oma’s Opbak Aardappeltjes (à 450 g)
  • 4 eetlepels (halfvette) mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 volle eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels olie
  • 10-12 knakworsten à 40 g (uit blik/pot of koeling)
  • 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Snuf zout en peper

Bereiden

Stap 1: Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en breng de dip op smaak met zout en peper.

Stap 2: Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan – of gebruik twee koekenpannen – en schep de opbakaardappeltjes erdoor. Bak ze in 10-12 minuten op matig hoog vuur gaar en goudbruin. Schep de aardappeltjes regelmatig om.

Stap 3: Snijd de knakworstjes elke centimeter in, maar niet helemaal door. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de worstjes in 4-6 minuten knapperig, keer ze halverwege voorzichtig om. Door de warmte gaan de inkepingen openstaan en trekken de worstjes rond.

Stap 4: Schep de bieslook en peterselie door de aardappeltjes. Schep de aardappeltjes op borden en leg de worstjes ernaast. Zet op elk bord een schaaltje met dipsaus.

Tip: Lekker met appelmoes en een frisse salade!

Misschien vind je dit ook wel lekker