`
Hot & spicy loaded patat-friet
Patat-friet met srirachamayonnaise, bosui, rode peper, koriander, limoenrasp en -sap. Heerlijk bij een gebakken visje of een Aziatisch gerecht. Zo lekker, dat je er niet vanaf kan blijven.
Bijgerecht
4 personen
25-30 minuten
Ingrediënten:
- 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat-friet
- 2 el zonnebloemolie
- Zout, naar smaak
- 4 el mayonaise
- 1 el srirachasaus
- 2 bosuitjes, in ringen gesneden
- 1 klein rood pepertje, in ringetjes gesneden
- Korianderblaadjes, naar smaak
- 1/2e limoen, rasp en sap
Extra nodig:
Fijne rasp
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de airfryer (170°C) of oven (220°C) voor. Besprenkel de patat-friet met zonnebloemolie en een beetje zout. Bak de patat-friet goudbruin naar aanwijzing op de verpakking.
Stap 2: Maak de srirachamayonaise door de mayonaise te mengen met de srirachasaus.
Stap 3: Als de patat-friet goudbruin is, mag deze in een mooie schaal geschept worden. Bestrooi de patat-friet ruim met bosui, rode peper en koriander. Rasp wat limoen over de patat-friet en besprenkel de patat-friet ruim met de srirachamayonaise. Serveer met de halve limoen, zodat de liefhebber wat sap op de patat-friet kan sprenkelen.
Tip: lekker bij gegrilde/gebakken vis en Aziatische gerechten.
Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker