Ga naar de inhoud
`
Hot & spicy loaded patat-friet
Patat-friet met srirachamayonnaise, bosui, rode peper, koriander, limoenrasp en -sap. Heerlijk bij een gebakken visje of een Aziatisch gerecht. Zo lekker, dat je er niet vanaf kan blijven.
Bijgerecht
4 personen
25-30 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat-friet
  • 2 el zonnebloemolie
  • Zout, naar smaak
  • 4 el mayonaise
  • 1 el srirachasaus
  • 2 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 klein rood pepertje, in ringetjes gesneden
  • Korianderblaadjes, naar smaak
  • 1/2e limoen, rasp en sap

 

Extra nodig:

Fijne rasp

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de airfryer (170°C) of oven (220°C) voor. Besprenkel de patat-friet met zonnebloemolie en een beetje zout. Bak de patat-friet goudbruin naar aanwijzing op de verpakking.

 

Stap 2: Maak de srirachamayonaise door de mayonaise te mengen met de srirachasaus.

 

Stap 3: Als de patat-friet goudbruin is, mag deze in een mooie schaal geschept worden. Bestrooi de patat-friet ruim met bosui, rode peper en koriander. Rasp wat limoen over de patat-friet en besprenkel de patat-friet ruim met de srirachamayonaise. Serveer met de halve limoen, zodat de liefhebber wat sap op de patat-friet kan sprenkelen.

 

Tip: lekker bij gegrilde/gebakken vis en Aziatische gerechten.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker