Ga naar de inhoud
`
Halve kriel met schil, vega kipsalade en yoghurtsaus
Aardappels in een nieuw jasje. De schil van de aardappeltjes zit boordevol vezels, waardoor je met gemak een voedzaam maaltijd op tafel zet.
Hoofdgerecht
2 personen
Ingrediënten:
Product

Voor de aardappelen:

  • 1 zakje CêlaVíta halve kriel met schil
  • Olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl smoked paprikapoeder

 

Voor de salade:

  • 160 gram vega kipstukjes
  • 100 gram gemengde sla
  • halve paprika
  • 200 gram cherrytomaten
  • 75 gram feta

 

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 2 tl honing
  • peper en zout naar smaak

 

Voor de saus:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl dille
  • 2 tl bieslook
  • 2 tl peterselie
  • limoensap naar smaak
Bereidingswijze

Stap 1:

Meng de halve kriel met olijfolie en specerijen. Doe vervolgens in een klein beetje olijfolie in de pan en bak de halve kriel voor ongeveer 15 minuten. Schud dit regelmatig door.

 

Stap 2:

Bereid de salade door de sla met vega kipstukjes, de paprika, cherrytomaten en feta te mengen.

 

Stap 3:

Maak een vinaigrette met de olie, azijn, honing en peper en zout naar smaak. Zorg dat je dit goed mixt met een garde zodat er een homogene saus ontstaat. Voeg dit toe aan de salade en meng dit goed door.

 

Stap 4:

Snijd de dille, bieslook, peterselie (en limoensap naar smaak) fijn. Voeg deze kruiden toe aan de Griekse yoghurt en roer dit goed door.

 

Stap 5:

Haal de aardappels van het vuur en serveer deze met het sausje en de salade.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker