Ga naar de inhoud
`
Feestelijke varkenshaas met verse patat-friet
Hoofdgerecht
4 personen
40 minuten
Ingrediënten:
Product

Voor de patat en de broccoli:

  • 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout, naar smaak
  • 600 g broccoli, in roosjes

 

Voor de varkenshaasmedaillons:

  • 8 varkenshaasmedaillons à 75 g per stuk
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 el roomboter
  • Peper en zout, naar smaak

 

Voor de champignonroomsaus:

  • 150 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1/2e ui, gesnipperd
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Peper, naar smaak
  • 1/2e bouillonblokje
  • 1 el peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze

Stap 1:

Verpak de varkenshaasmedaillons rondom met het ontbijtspek. Prik het spek vast met een cocktailprikkertje.
Verwarm in een ruime bakpan een klont roomboter. Bak de varkenshaas rondom bruin aan. Leg ze daarna op een ovenschaaltje en bestrooi ze met peper en zout. De varkenshaas word gegaard in de oven tijdens de baktijd van de patat.

 

Stap 2:

Bak in de pan van de varkenshaas de gesneden champignons en ui bruin. Voeg tijdens het bakken een extra klontje roomboter toe. Als de champignons en ui mooi gekleurd zijn de bloem toevoegen en zo’n 30 seconden meebakken. Zet daarna de pan op laag vuur. Blus de pan af met de wijn. En voeg al roerende rustig de kookroom toe.
Maak de champignonroomsaus op smaak met peper, een half bouillonblokje en fijngesneden peterselie. Maak de saus eventueel wat dunner met een klein scheutje water.

 

Stap 3:

Verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel de patat met zonnebloemolie en een beetje zout. Bak de patat goudbruin naar aanwijzing op de verpakking.
Plaats de varkenshaas in de oven tijdens de laatste 8 minuten baktijd van de patat. De varkenshaas is gaar als deze stevig aanvoelt.

 

Stap 4:

Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de broccoliroosjes gaar in 3 à 5 minuten.

 

Serveer de varkenshaas met de champignonroomsaus en broccoli. Serveer de patat apart.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker