Bratkartoffeln met zuurkool, spekjes en rookworst

3 personen

45 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

754 kcal per portie

Hoe maak ik Bratkartoffeln met zuurkool, spekjes en rookworst?

Ingrediënten

Dunne aardappelschijfjes

Voor de bratkartoffeln:

  • 450 g Cêlavíta’s verse dunne aardappelschijfjes
  • 2 el roomboter, gesmolten
  • 75 g spekreepjes
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 rookworst, in plakjes gesneden

Voor de zuurkool:

  • 500 g zuurkool, kant en klaar

Voor de mosterd-crème fraîche:

  • 3 el crème fraîche
  • 1/2e el grove mosterd

Extra nodig:

Grote ovenschaal

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de dunne aardappelschijfjes met de gesmolten boter en spekreepjes. En maak op smaak met peper en zout. Schep ze in een ovenschaal en bak de aardappelschijfjes in ca. 35 à 40 minuten goudbruin.
Halverwege de baktijd een keer doorroeren en de plakjes rookworst toevoegen aan de ovenschaal.

Stap 2: Spoel de zuurkool met water en verwarm de zuurkool naar aanwijzing op de verpakking.

Stap 3: Meng de crème fraîche met de mosterd.

Serveer de bratkartoffeln met de zuurkool en de mosterd-crème fraîche.

Tip: De bratkartoffeln kunnen ook gemaakt worden in de airfryer op 200°C.

Misschien vind je dit ook wel lekker