Dat zal wel kriebelen! En dat doet deze oer-Hollandse stamppot ook met je smaakpapillen! Verblijf je liever in vakantiesferen? Voeg dan wat zwarte olijven en gedroogde tomaten toe voor een Mediterraans tintje!
35 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
645 kcal per portie
Hoe maak ik Blote billetjes in het gras stamppot?
- 1 verpakking CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (900 gram)
- 4 runderbraadworsten (ca. 400 g)
- 50 gram boter of margarine
- 2 grote zoete uien
- 450 gram snijbonen (eventueel uit de diepvries)
- 1 pot witte bonen (400 gram)
- 200 ml melk
- Mosterd
- Snufje zout en peper
Bereiden
Stap 1: Doe de aardappels in een pan. Voeg een bodem water en eventueel een beetje zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.
Stap 2: Bak de braadworsten volgens de aanwijzing op de verpakking in de helft van de boter.
Stap 3: Pel en snipper de ui. Fruit de ui in 1 eetlepel boter in enkele minuten bruin.
Stap 4: Maak de snijbonen schoon en snij in dunne reepjes. Kook de snijbonen in ongeveer 7 minuten gaat. Laat de witte bonen uitlekken en kook ze de laatste minuut mee met de snijbonen.
Stap 5: Giet het kookvocht van de aardappels af en stamp deze tot een puree. Verwarm de melk. Roer de rest van de boter en de uien door de puree. Maak de puree smeuïg met de melk.
Stap 6: Schep de groenten door de puree en breng op smaak met zout, peper en een beetje mosterd.
Tip: Meng wat stukjes zwarte olijf en reepjes gedroogte tomaat door de stamppot voor een Mediterraans tintje.
Stap 7: Haal de braadworsten uit de pan. Roer enkele lepels water samen met mosterd door het braadvet, laat even doorkoken.
Stap 8: Serveer de stamppot met de braadworst en een lepeltje jus.