Het is onverwacht een warme dag geworden en je hebt geen zin in een zware maaltijd? Ga dan voor deze zomerse aardappelsalade als hoofd- of bijgerecht. Simpel, maar zonder enige concessies te doen in smaak. Want concessies, daar houden we niet van!
Dit recept is gemaakt door: Jaimy van Dijke (www.jaimyskitchen.nl)
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik aardappelsalade?
- CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (900 gram)
- 1,5-2 theelepels mierikswortel-pasta (Kuhne) of mosterd
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 1 bosje bieslook
- 1 bakje tuinkers
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 2 eetlepels kappertjes
- Snufje peper en zout
Bereiden
Stap 1: Zet een pan met gezouten water op en kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Let op: laat ze nog even stevig doorkoken.
Stap 2: Maak ondertussen de dressing van de mierikswortelpasta en de yoghurt.
Stap 3: Hak de bieslook en knip de tuinkers. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met de azijn, peper en zout.
Stap 4: Giet de aardappels af en spoel ze met koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 5: Meng de aardappels met de dressing en voeg de kappertjes toe.