aardappelsalade

Het is onverwacht een warme dag geworden en je hebt geen zin in een zware maaltijd? Ga dan voor deze zomerse aardappelsalade als hoofd- of bijgerecht. Simpel, maar zonder enige concessies te doen in smaak. Want concessies, daar houden we niet van!

Dit recept is gemaakt door: Jaimy van Dijke (www.jaimyskitchen.nl)

5 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik aardappelsalade?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (900 gram)
  • 1,5-2 theelepels mierikswortel-pasta (Kuhne) of mosterd
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Snufje peper en zout

Bereiden

Stap 1: Zet een pan met gezouten water op en kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Let op: laat ze nog even stevig doorkoken.

Stap 2: Maak ondertussen de dressing van de mierikswortelpasta en de yoghurt.

Stap 3: Hak de bieslook en knip de tuinkers. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met de azijn, peper en zout.

Stap 4: Giet de aardappels af en spoel ze met koud water om het kookproces te stoppen.

Stap 5: Meng de aardappels met de dressing en voeg de kappertjes toe.

Misschien vind je dit ook wel lekker