Zweedse aardappelschotel Pytt i Panna

Vraag ons niet hoe we dit gerecht exact uitspreken, vraag ons wel hoe het smaakt: utsökt. Okay, ook dat hebben we moeten vertalen, maar het betekent ‘lekker’ in het Zweeds. En dat is het zeker!

2 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

570 kcal per portie

Hoe maak ik Zweedse aardappelschotel Pytt i Panna?

Ingrediënten

Wokjes
  • CêlaVíta Wokjes (450 gram)
  • 1 rode ui
  • 2 winterwortels
  • 2 eetlepels olie
  • 125 gram hamblokjes
  • 2 tomaten
  • 40 gram rucola
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 eieren

Bereiden

Stap 1: Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Schrap de wortels en snij de wortels in blokjes.

Stap 2: Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de ui en wortel 2 minuten. Voeg de wokaardappels toe en bak deze mee.

Stap 3: Voeg de hamblokjes toe. Blijf al omscheppend bakken tot de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten.

Stap 4: Snij ondertussen de tomaten in plakjes. Verdeel de rucola over de zijkant van 2 borden en schik de tomaten erop. Besprenkel met de balsamicoazijn.

Stap 5: Verhit de boter in een koekenpan en bak de eieren zodat de dooier heel blijft.

Stap 6: Schep de aardappelblokjes op het bord naast de tomaten en leg het gebakken ei erbovenop.

Weetje:
Pytt i Panna betekent ‘kleine dingen in de pan’ in het Zweeds, omdat mensen traditioneel hun etensrestjes in één pan opbakten tot een nieuw gerecht. Tegenwoordig is Pytt i Panna in Zweden vooral populair omdat het zo makkelijk te bereiden is.

Misschien vind je dit ook wel lekker