Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes met rendang en sperzieboontjes

Een heerlijke maaltijd met de Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes! Door de rendang en sperzieboontjes is het een nieuw en verrassend recept voor het gezin.

3 personen

180 minuten bereidingstijd (waarvan 150 minuten wachten)

Hoofdgerecht

573 kcal per portie

Hoe maak ik Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes met rendang en sperzieboontjes?

Ingrediënten

Wokjes zwarte knoflook & chili

Voor de rendang:

  • 500 g sukadelappen, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • Rendang boemboe

Voor de boontjes en Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes:

  • 500 g sperziebonen, geschoond
  • 450 g CêlaVíta Seizoensspecial Zwarte Knoflook & Chili
  • Snuf zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2-3 el gebakken uitjes
  • Rode peper, naar smaak

Bereiden

Stap 1: Verhit een ruime stoofpan met daarin 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak het sukadevlees rondom bruin aan. Voeg de boemboe naar aanwijzing op de verpakking toe aan de pan.

Stoof het vlees met een deksel op de pan gaar op laag vuur. Dit kan 2-3 uur duren. Laat daarna het vlees nog circa 15-20 minuten sudderen zonder deksel zodat de saus wat kan inkoken.

Stap 2: Wanneer de rendang gaar is en de saus staat in te koken, kunnen de boontjes gekookt worden en de aardappeltjes gebakken. Breng voor de boontjes een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Ondertussen in een ruime bakpan de knoflook & chili aardappeltjes in zonnebloemolie bakken naar aanwijzing op de verpakking.

Serveer de rendang, Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes en sperziebonen afgetopt met wat gebakken uitjes en gesneden rode peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker