Een zomers, mexicaans én vegetarisch recept! Een mond vol. Probeer nu dit verrassende recept met de Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes.
25 minuten bereidingstijd
Vegetarisch hoofdgerecht
667 kcal per portie
Hoe maak ik Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes met chili sin carne?
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 400 g tomatenblokjes op sap
- 400 g kidney beans, uitgelekt
- 200 g witte bonen, uitgelekt
- 200 g maiskolfjes, uitgelekt en in stukjes gesneden
- Chili con carne kruidenmix, kant en klaar
- Water naar nodig
- 450 g CêlaVíta Seizoensspecial Zwarte Knoflook & Chili aardappeltjes
- 1 el zonnebloemolie
- 1 avocado
- 2 el crème fraîche
- Evt. nachochips
- Rode peper, naar smaak
- Korianderblaadjes, naar smaak
Bereiden
Stap 1: Fruit de rode ui en groene paprika in wat olijfolie tot deze glazig zijn. Voeg dan de tomatenblokjes op sap, kidney beans, witte bonen, maiskolfjes en kruidenmix toe. Roer goed door en breng op laag vuur aan de kook, indien nodig wat water toevoegen. Als de chili sin carne qua dikte en smaak goed is, bewaar je deze op laag vuur tot de aardappeltjes klaar zijn.
Stap 2: Bak de Zwarte knoflook & chili aardappelen in zonnebloemolie volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de avocado in blokjes.
Serveer de chili sin carne met daarbij de gebakken Zwarte knoflook & chili aardappeltjes, avocadoblokjes, crème fraîche en nachochips. Voeg eventueel wat verse rode peper en korianderblaadjes toe naar smaak.