Zuurkoolstamppot met gebakken appel en spekjes en gegrilde kipsaucijs worstjes

Winter betekent stamppotten eten. Dit keer de zuurkoolstamppot met kipsaucijs worstjes. Mmmm, heerlijk!

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

740 kcal per portie

Hoe maak ik Zuurkoolstamppot met gebakken appel en spekjes en gegrilde kipsaucijs worstjes?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 900 g CêlaVíta oma’s kookkruimig aardappelen
  • 400 g zuurkool, uitgelekt
  • 3 el roomboter
  • 2 jonagold appels, geschild
  • 150 g spekreepjes
  • 4 kipsaucijs worstjes

Extra nodig:

Grillpan

Bereiden

Stap 1: Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook vervolgens de aardappelen in 8 tot 10 minuten gaar. Ondertussen verwarm je de uitgelekte zuurkool in de magnetron, 8 minuten op 700 watt. Als de aardappelen gaar zijn kun je ze afgieten en laten droogstomen. Stamp de aardappelen fijn en meng ze daarna met de warme zuurkool en 2 el roomboter. Laat de stamppot op een laag vuur warm staan met een deksel op de pan.

Stap 2: Snijd de appels ieder in 8 parten. Bak in een ruime bakpan de spekjes tot ze iets beginnen te kleuren, voeg dan 1 eetlepel roomboter en de appelparten toe. Bak de appelparten en spekjes samen goudbruin in de pan. Zet de pan daarna van het vuur.

Stap 3: Ondertussen gaar je in een grillpan de kipsaucijs worstjes op een matig vuur naar aanwijzing op de verpakking. Als de worstjes gaar zijn kan de zuurkoolstamppot geserveerd worden.

Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken appel en spekjes en gegrilde kip saucijzen worstjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker