Deze roodroze vriend uit de Atlantische oceaan vormt de basis voor een goede maaltijdsalade. We hebben ook gekozen voor artisjokharten en zijn heel benieuwd wat je daar van vindt. Wij smullen ervan!
20 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
605 kcal per portie
Hoe maak ik Zomerse aardappelsalade met gegrilde roodbaars?
- CêlaVíta Oma’s Opbakaardappelen (450 gram)
- 50 gram zwarte olijven zonder pit
- 4 zongedroogde tomaatjes op olie
- 4 eetlepels olie (van tomaten)
- 1 blik/pot artisjokharten (400 gram)
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2-3 stukken roodbaarsfilet (100-125 gram per stuk)
- 75 gram veldsla
Bereiden
Stap 1: Stoom de aardappels in 15 minuten gaar in een stoompan of in een vergiet boven een pan met water. Laat de aardappels iets afkoelen.
Stap 2: Snij ondertussen de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Laat de artisjokharten uitlekken. Snij de artisjokharten in parten. Meng de olijven, tomaatjes, artisjokharten en kappertjes door de aardappels.
Stap 3: Klop een dressing van 3 eetlepels van de tomatenolie en de azijn. Schep de dressing voorzichtig door de aardappels.
Stap 4: Wrijf de roodbaars in met de rest van de tomatenolie en bestrooi de vis met zout en peper. Grill de vis op de barbecue of in een grillpan gaar in ongeveer 4 minuten per kant.
Stap 5: Schep vlak voor serveren de veldsla door de aardappelsalade. Serveer met de gegrilde vis.