Smakelijk en voedzaam, beter laat dit gerecht zich niet beschrijven. En zelfs de bereiding is heel eenvoudig. Klinkt als de perfecte maaltijd, toch? Wij vinden van wel!
15 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
470 kcal per portie
Hoe maak ik Zalmaardappels met kruidencrème?
- CêlaVíta Oma’s Opbakaardappeltjes (450 gram)
- 2 eetlepels boter of margarine
- 3 bosuitjes
- 100 gram gerookte zalm
Voor de kruidencrème:
- 20 gram verse gemengde groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
- ½ bakje crème fraîche (125 ml)
- Snuf zout en peper
Extra nodig:
Kaasrasp of rasp in foodprocessor, 2 antiaanbakpannen
Bereiden
Stap 1: Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappels in 10 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
Stap 2: Knip ondertussen de kruiden heel fijn. Roer ze met wat zout en peper door de crème fraîche en verdeel de saus over 2 kleine schaaltjes.
Stap 3: Maak de bosui schoon en snij deze in ringetjes. Snij de gerookte zalm in reepjes. Schep de bosui en zalm door de gebakken aardappels.
Stap 4: Verdeel de aardappels over 2 borden en zet het schaaltjes kruidencrème erbij. Lekker met een visburger en gekookte spinazie!
Tip: Schep wat zalmeitjes (te koop in een potje op de visafdeling) door de kruidencrème.