Zalmaardappels met kruidencrème

Smakelijk en voedzaam, beter laat dit gerecht zich niet beschrijven. En zelfs de bereiding is heel eenvoudig. Klinkt als de perfecte maaltijd, toch? Wij vinden van wel!

2 personen

15 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

470 kcal per portie

Hoe maak ik Zalmaardappels met kruidencrème?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • CêlaVíta Oma’s Opbakaardappeltjes (450 gram)
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 3 bosuitjes
  • 100 gram gerookte zalm

Voor de kruidencrème:

  • 20 gram verse gemengde groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
  • ½ bakje crème fraîche (125 ml)
  • Snuf zout en peper

Extra nodig:

Kaasrasp of rasp in foodprocessor, 2 antiaanbakpannen

Bereiden

Stap 1: Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappels in 10 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.

Stap 2: Knip ondertussen de kruiden heel fijn. Roer ze met wat zout en peper door de crème fraîche en verdeel de saus over 2 kleine schaaltjes.

Stap 3: Maak de bosui schoon en snij deze in ringetjes. Snij de gerookte zalm in reepjes. Schep de bosui en zalm door de gebakken aardappels.

Stap 4: Verdeel de aardappels over 2 borden en zet het schaaltjes kruidencrème erbij. Lekker met een visburger en gekookte spinazie!

Tip: Schep wat zalmeitjes (te koop in een potje op de visafdeling) door de kruidencrème.

Misschien vind je dit ook wel lekker