Wokgerecht met aardappel, chorizo, maïs, paprika en erwtjes

Wokken met aardappeltjes! Dit is een heerlijke twist dankzij de smaak van de chorizo en de andere lekkere ingrediënten. Wok je met ons mee?

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

874 kcal per portie

Hoe maak ik Wokgerecht met aardappel, chorizo, maïs, paprika en erwtjes?

Ingrediënten

Wokjes
  • 1 zak CêlaVíta wokjes, 450 gram
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 chorizoworstje, 150 g, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1/3e tl komijnpoeder
  • 1/2e tl paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 100 g maïskorrels (blik)
  • 100 g kidneybeans (blik)
  • 1 avocado, zonder pit en schil, in blokjes gesneden
  • 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 el crème fraîche
  • 1/3e bosje koriander, gesneden

Bereiden

Stap 1: Verhit de wok met een scheutje zonnebloemolie. Wok de plakjes chorizo 2 minuten, schep ze uit de pan en zet apart.

Stap 2: Wok de wokjes 3 minuten, voeg dan de paprikareepjes en rode uienringen toe. Voeg na 2 minuten wokken de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en gedroogde oregano toe. Meng goed door en wok nog een minuut.

Voeg de diepvrieserwtjes, maïs, kidneybeans, avocadoblokjes en tomaatblokjes toe. Bak nog 1 minuut door. Voeg de gewokte chorizoplakjes toe. Maak op smaak met peper en zout naar wens.

Stap 3: Schep de wokschotel in een grote schaal. Strooi er de gesneden koriander overheen en serveer er de zure room bij.

Variatietip: Je kunt de chorizo ook vervangen door chipolataworstjes of plakjes rookworst. Ook lekker met guacamole.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Pikante spruitenwok recept