Witlofschotel uit de oven met brie

Met veel lof presenteren we je deze lekkere variatie op de ovenschotel met witlof! Een lekker en gezond maaltje waar je van gaat watertanden. Enjoy!

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Witlofschotel uit de oven met brie?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen 500 gram
  • 6 stronkjes witlof
  • 80 gram Serranoham
  • 100 gram brie
  • 1 appel
  • 30 gram walnoten
  • scheutje warme melk
  • peper & zout

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Stap 2: Doe Oma’s kruimige aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp de aardappelen tot een fijne puree.

Stap 3: Halveer in de tussentijd de witlofstronkjes en verwijder de harde kern. Kook ze in 5 minuten gaar in water met zout.

Stap 4: Verdeel de aardappelpuree over een ovenschaal. Wikkel een stronkje witlof in een plak Serranoham en verdeel deze over de puree. Snijd de brie en de appel in plakjes en verdeel deze over de witlofschotel.

Stap 5: Garneer de schotel met wat walnoten en plaats deze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De witlofschotel is klaar als de brie een beetje gesmolten is. Serveer meteen.

Tip: Liever geen vlees? Je kan de serranoham ook achterwege laten.

Misschien vind je dit ook wel lekker