Alleen op basis van de naam vraagt deze soep er al om door jou gemaakt te worden! Ontdek zelf waarom dit gerecht deze naam draagt. Fijn om te weten: de soep kan een dag of drie in de koelkast worden bewaard.
Dit recept is gemaakt en gefotografeerd door Anne Haakmeester (van Fannetiek). Wil je zien hoe je het maakt, bekijk dan haar vlog.
40 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik Winter Wonder Maaltijdsoep?
- 500 gr CêlaVíta Kruimige Aardappelen
- 2 sjalotjes (fijn gesneden)
- 1 courgette
- 1 blikje kikkererwten (uitgelekt 350 g)
- 250 gram rode linzen
- 5 wortels (geraspt en gesneden)
- 300 gram verse spinazie
- 2 rode chilli pepers schuin gesneden (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
- Een halve verse knoflook
- klein stukje gember (fijn gesneden)
- 1 grote el Pataks milde curry pasta
- 2 Maggi blokjes
- peper en zout naar smaak
Voorbereiden
Stap 1: Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en verhit de pan. Als de pan eenmaal heet genoeg is, giet je hier de olijfolie, gesneden sjalotjes en knoflook in. Roer even door.
Bereiden
Stap 2: Al roerend voeg je hier in delen de linzen, kikkererwten, courgette en wortel aan toe. Roer even door. Laat circa 1 liter water koken (in de waterkoker) en giet dit in delen bij de groentenmix. Roer steeds even door. De groenten moeten onder water staan maar gebruik niet te veel water (dan wordt de soep te waterig). Voeg ook de eetlepel milde curry paste toe. Laat zo’n 7 minuten doorpruttelen.
Stap 3: Snijd ondertussen de aardappelen in iets kleinere blokjes. Voeg deze na 7 minuten toe aan de soep. Laat het geheel nu 14 minuten staan. Na deze tijd voeg je als laatste de verse spinazie toe, even doorroeren het geheel nog zo’n 3 minuten laten doorpruttelen.
Tip: Liever met vlees? Bereid (runder)rookworst volgens de verpakking en voeg toe aan de soep.
Stap 4: Serveer met wat verse spinazie en rode pepers on top of de soep et voila! De Cêlavíta’s Winter Wonder Aardappelsoep is helemaal klaar.
Tip: Vegetarisch? Voeg dan stukjes gekruide tofu toe als de soep eenmaal klaar is. Je kunt de soep gemakkelijk bewaren in de koelkast (3 á 4 dagen) of op de stoof. Let op dat je niet steeds de complete soep verwarmt als je besluit weer een portie te eten, maar giet over in een kleiner pannetje (zo blijft de soep zo vers mogelijk!)