Welke kruiden zijn lekker voor gebakken aardappelen?

Gebakken aardappeltjes zijn op zichzelf uiteraard al heerlijk. Maar wij weten als geen ander dat het fijn is om zo af en toe te variëren. Hoe je dat doet? Met kruiden! Wil je gebakken aardappelen kruiden, maar weet je niet hoe of met welke kruiden? Lees snel verder, we helpen je graag op weg!

Je hebt twee opties als het aankomt op kruiden en gebakken aardappeltjes . Of je kiest voor voorgekruide aardappeltjes of je gaat zelf aan de slag met verse of gedroogde kruiden.

Lekker voorgekruid!

Wie voor voorgekruid gaat, kan bijvoorbeeld uit de volgende aardappeltjes kiezen:
Gekruide Patatas Bravas dobbeltjes
Dobbeltjes met frietkruiden
Gekruide Aardappelpartjes in een schilletje met basilicum & knoflook

Zelf gebakken aardappelen of krieltjes kruiden?
Mocht je zelf je aardappelschijfjes of krieltjes kruiden, dan is een goed gevulde gedroogde kruiden-kastje of een vers kruidentuintje erg handig. Er zijn veel lekkere kruidencombinaties te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tijm & zeezout of rozemarijn & zeezout met een uitgeperst teentje knoflook? Deze klassieke combinaties zijn lekker uit een potje, maar voor een ultieme smaakbeleving ga je voor vers uit je kruidentuin!

Als je de combi peterselie, bieslook en knoflook probeert, geef je een frissere smaak aan je aardappeltjes. Ben je meer van de wat uitgesprokenere smaken dan is de kruidencombinatie dille en limoen een aanrader. Dit geeft een heerlijk zomerse smaak. Ook lekker is de combinatie van rozemarijn, verse tijm & kerriepoeder!

Houd je het liever simpel? Kruid je krieltjes of aardappeltjes dan eens met wat paprikapoeder. Je krijgt dan niet alleen een lekkere smaak maar ook een mooi goudbruin gebakken aardappeltje. Tja, het oog wil ook wat. 🙂