Visburger met gemarineerde rode ui, gebakken aardappelen en dillemayonaise

Hamburgers met een andere twist! Probeer deze heerlijke visburgers met Oma’s Gebakken Aardappels. Dit wordt gegarandeerd genieten.

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

576 kcal per portie

Hoe maak ik Visburger met gemarineerde rode ui, gebakken aardappelen en dillemayonaise?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes 700 gram

Voor de aardappeltjes:

  • 700 g CêlaVíta Oma’s opbak aardappelen
  • 1 el roomboter
  • 1 el zonnebloemolie

Voor de gemarineerde rode ui:

  • 1 grote rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 1 el water
  • Peper en zout, naar smaak

Voor de visburger:

  • 300 g verse witvis
  • 100 g gamba’s, gepeld
  • 1 klein ei
  • Zout en peper, naar smaak
  • 4 grote hamburgerbroodjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes kropsla
  • 4 plakken vleestomaat

Voor de dillemayonaise:

  • ½ citroen, rasp en sap
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 5 g verse dille, blaadjes fijngesneden

Extra nodig:

Keukenmachine

Bereiden

Stap 1: Marineer de fijngesneden rode uienringen in de rode wijnazijn, suiker, water en peper en zout. Marineer het minimaal een half uur, maar hoe langer hoe lekkerder.

Stap 2: Maak de dillemayonaise door alle ingrediënten samen te mengen.

Stap 3: Maak hierna de visburger. Pureer eerst de vis en het gambavlees met het eitje, zout en peper fijn in de keukenmachine. Vorm hieruit de vier burgers van de gepureerde vis.

Stap 4: Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak in een ruime bakpan de hamburgerbroodjes op de opengesneden kant goudbruin. Leg ze daarna even apart.

Stap 5: Bak in een ruime bakpan de opbak aardappelen naar aanwijzing op de verpakking goudbruin in roomboter en zonnebloemolie. Bak ondertussen in een andere bakpan in zonnebloemolie de visburgers op matig vuur gaar en bruin. Bak de visburgers ongeveer 4 minuten aan beide zijden. Besmeer de hamburgerbroodjes met de dillemayonaise, leg er hierna een blad kropsla en een plak tomaat op. Leg daarop de visburger met de gemarineerde rode ui bovenop.

Serveer de visburgers met de gebakken aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker