Verse Kruidenstamppot met geroosterde paprika

We zijn gek op verse kruiden, dus zijn we ook gek op dit lichte gerecht vol van pure smaken. Wat ook helpt is de geroosterde paprika en de gerookte kip. Laat je niet beperken door onze keuze van kruiden, experimenteren is toegestaan!

2 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

650 kcal per portie

Hoe maak ik Verse Kruidenstamppot met geroosterde paprika?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (500 gram)
  • 50 gram verse peterselie
  • 30 gram verse bieslook
  • 30 gram verse basilicum
  • 300 gram geroosterde paprika’s (zelf geroosterd of uit pot)
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 ml crème fraîche

Voorbereiden

Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.

Bereiden

Stap 2: Was ondertussen de kruiden en hak of knip ze fijn. Snij de geroosterde paprika’s in reepjes. Snij de gerookte kipfilet in plakjes.

Variatietip: Probeer eens munt, peterselie en koriander als variatie.

Stap 3: Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de olijfolie, zout en peper een stevige puree van.

Stap 4: Schep de kruiden en de reepjes paprika met de crème fraîche door de puree en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Serveer de stamppot met plakjes gerookte kipfilet.

Misschien vind je dit ook wel lekker