Verse gepofte knoflooksaus

Hoe maak ik verse gepofte knoflooksaus

Ingrediënten

Pofaardappelen
  • Grote bol knoflook
  • 200 ml mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • Snufje peper en zout
  • Klein bosje bieslook

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de teentjes knoflook los uit de bol. Leg de ongepelde teentjes knoflook in een hoek van de bakplaat. Schuif de bakplaat voor 25 minuten in de oven.

Stap 2: Haal de knoflook van de bakplaat

Stap 3: Druk de zacht geworden knoflook uit de schilletjes. Doe de knoflook samen met de mayonaise, yoghurt en honing in een blender en pureer (of gebruik de staafmixer). Maak op smaak met zout en peper.

Stap 4: Snij de bieslook in fijne ringetjes en schep dit door de knoflooksaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gepofte aardappel wordt niet meer verkocht

Helaas hebben we moeten besluiten te stoppen met de verkoop de pofaardappel. We konden dit product niet meer tegen een redelijke prijs verkopen. Wij realiseren ons dat deze beslissing sommige consumenten zal teleurstellen en vinden dit ook erg spijtig. Was jij ook fan van het sausje? Hier vind je een receptuur voor een vers-gepofte-knoflooksaus.