Een hutspot eet je met wortel en ui. Een klassiek recept. Maar soms moet je het eens wat anders doen, doe eens gek….doe eens Dukkah! 😉. Dukkah is een notenmengsel dat deze vegetarische hutspot écht heerlijk op smaak brengt en je smaakpapillen doet glunderen. Geniet van dit bijzondere hutspot recept!
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
784 kcal per portie
Hoe maak ik vegetarische hutspot met wortel en dukkah?
- 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen (900 gram)
- 3 eetlepels boter
- ½ liter groentebouillon (van tablet)
- 700 gram winterwortel
- 5 uien
- 150 gram gemengde noten
- 1 eetlepel korianderzaad
- 2 eetlepels komijnzaad
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel venkelzaad
Bereiden
Stap 1: Maak de groentebouillon
Stap 2: Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
Stap 3: Voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten koken.
Stap 4: Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
Stap 5: Maak ondertussen het noten-kruidenmengsel Dukkah: Rooster in de koekenpan 150 gram gemengde noten samen met 1 eetlepel korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, ½ eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel venkelzaad. De zaadjes moeten kleuren, net als de noten en het moet lekker gaan ruiken.
Stap 6: Laat dit afkoelen en hak het geheel fijn of stamp het fijn in een vijzel. Voeg nog wat peper en zout toe.
Stap 7: Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
Stap 8: Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon.
Stap 9: Bestrooi de stamppot met de Dukkah.
Tip: Dukkah is een noten-kruidenmengsel. Je kunt dit ook in grotere hoeveelheden maken en in een afgesloten bakje een paar weken bewaren.