Vega wok(jes) met omelet slierten en sriracha mayonaise

Dit gerecht is echt een plaatje! Ook nog eens super lekker én vegetarisch. Bereid dit gerecht met de wokjes. Eet smakelijk!

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

798 kcal per portie

Hoe maak ik Vega wok(jes) met omelet slierten en sriracha mayonaise?

Ingrediënten

Wokjes

Voor de veggie wok:

  • 200 g bimi
  • 2 el zonnebloemolie
  • 450 g CêlaVíta wokjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in parten gesneden
  • Zout en peper, naar smaak
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • Paar blaadjes koriander

Voor de omelet slierten:

  • 1 el water
  • ½ el maïzena
  • 2 eieren
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 el zonnebloemolie

Voor de sriracha mayonaise:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el sriracha saus

Bereiden

Stap 1: Meng 1 el water met ½ el maïzena. Klop hierna de 2 eieren los. Meng hierin het maizenapapje en wat zout en peper er doorheen. Verhit een ruime bakpan met wat zonnebloemolie. Bak 2 omeletten van het eimengsel. Laat de gebakken omelet helemaal afkoelen. Rol ze daarna op en snijd ze in reepjes. Maak ondertussen de sriracha mayonaise door de mayonaise met de sriracha saus te mengen.

Stap 2: Blancheer de bimi: zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de bimi 3 minuten. Giet ze daarna af en spoel de bimi meteen koud.

Stap 3: Verhit een ruime wokpan met 2 el zonnebloemolie. Bak de wokjes 4 minuten rondom. Voeg hierna de paprika in reepjes en de rode ui in partjes toe. Bak het geheel tot alles mooi gebakken is. Voeg als laatste de geblancheerde bimi toe aan de wokpan en maak het op smaak met wat zout en peper. Verdeel de wok over 2 borden en maak de borden af met de omelet slierten, cashewnoten, korianderblaadjes en sriracha mayonaise.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak