De titel zegt het al … dit is een snel recept! Mini Krieltjes in pesto, een frisse groene, salade en een lekkere varkenshaas. Van dit bord word je toch helemaal blij?
20 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
998 kcal per portie
Hoe maak ik Varkenshaast met Mini Krieltjes in pesto en frisse salade?
Ingrediënten
Voor de Mini Krieltjes:
- 1 zak Mini Krieltjes, 450 g
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el pesto
Voor de “varkenshaast”:
- 1 el roomboter
- 1 el zonnebloemolie
- Zout en peper, naar smaak
- 300 g varkenshaas
Voor de frisse salade:
- 100 g rucola, gewassen
- 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 50 g zongedroogde tomaatjes
- 1 klein rode ui, in ringen
- 1 el pijnboonpitten, gebruineerd
- 30 g parmezaanse kaas, snippers
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el balsamicostroop
Bereiden
Stap 1: Verwarm een bakpan met 1 eetlepel roomboter en 2 eetlepels zonnebloemolie. Zout en peper de varkenshaas. Bak de varkenshaas rondom bruin op hoog vuur. Zet daarna het vuur laag en bak de varkenshaas in circa 11 minuten gaar.
Stap 2: Verwarm ondertussen een andere bakpan met 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak hierin de Mini Krieltjes rondom goudbruin. Eerst 6 minuten op hoog vuur en dan nog circa 3 minuten op laag vuur. Als de Mini Krieltjes mooi goudbruin gebakken zijn voeg je 2 eetlepels pesto toe en meng dit goed door de aardappeltjes.
Stap 3: Maak een salade door de rucola te mengen met de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, rode ui, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en balsamicostroop.
Serveer de “varkenshaast” met de Mini Krieltjes en frisse salade.