Traditionele boerenkoolstamppot met met hamblokjes

Aan het eind van de zomer kijk je er al bijna naar uit: de stamppotten-tijd. Heerlijk genieten van fijngeprakte aardappeltjes met groente. De topper onder de stamppotten blijft toch de stamppot boerenkool. Even wachten op een nachtvorstje en dan wordt een boerenkoolstamppot maken een koud kunstje.

4 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Traditionele boerenkoolstamppot met met hamblokjes?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Kookaardappelen (900 gram)
  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • Hamblokjes (ca. 250 gram)
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml melk
  • Scheutje azijn

Bereiden

Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat alles samen 20-25 minuten koken.

Stap 2: Pel ondertussen de ui en snipper deze.

Stap 3: Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en hamblokjes ca. 5 minuten

Variatietip:je kunt ook spekreepjes gebruiken in plaats van hamblokjes

Stap 4: Giet de aardappelen met boerenkool af. Stamp de aardappelen met de boerenkool. Roer de ui en hamblokjes erdoor. Verwarm de melk en maak de stamppot smeuïg met de melk en een scheutje azijn.

Stap 5: Maak op smaak met zout en peper en serveer de stamppot.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak