Taco friet met gehakt topping

Een tacoschotel zonder… taco maar mét verse frietjes. Zo wordt een borrelgerechtje plots een heuse maaltijd. Dat is een verrassing! Deze kok wordt straks op handen gedragen.

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl

3 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Taco Friet met gehakt topping?

Ingrediënten

Friet robuust gesneden
  • CêlaVíta Robuust gesneden Friet
  • 300 gram (runder) gehakt
  • Snuf gemalen komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Mespunt chilipoeder
  • 1 kleine paprika
  • 125 ml zure room
  • ½ blikje mais
  • Handje geraspte kaas
  • 1 jalapeno peper (vers of uit pot)
  • 50 gram ijsbergsla

Extra nodig:

Ovenschaal

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Tip: Maak je dit gerecht in de airfryer? Bereid de friet dan zoals aangegeven op de verpakking. Doe de friet daarna met de topping in een schaal geschikt voor de airfyer en gratineer de taco friet een paar minuten in de airfryer. Doe dit eventueel in 2 porties.

Bereiden

Stap 2: Verdeel de frieten over een bakplaat en doe deze 25 minuten in de oven en schep ze halverwege een keer om.

Stap 3: Rul ondertussen het gehakt bruin met de tomatenpuree en breng op smaak met de kruiden.

Stap 4: Snijd de paprika in stukjes en de jalapeno peper in ringetjes.

Stap 5: Schep de frieten in een ovenschaal en bestrooi met een snufje zout en verdeel het gehakt er over. Bestrooi met de paprika, uitgelekte mais, jalapeno pepers en kaas.

Stap 6: Zet de ovenschaal dan nog 5 minuten in de oven op 220°C tot de kaas gesmolten is. Schep er als laatste wat zure room op en bestrooi met ijsbergsla.

Misschien vind je dit ook wel lekker