Supergrote Hasselback aardappelen

Dit is een van onze favoriete recepten, want hier wordt de aardappel gepresenteerd als… aardappel in volle glorie! Ingesneden en met verse kruiden… we love it.

2 personen

40 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

320 kcal per portie

Hoe maak ik Supergrote Hasselback aardappelen?

Ingrediënten

Pofaardappelen
  • 1 bakje CêlaVíta Pofaardappelen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • Grof zeezout

Extra nodig:

Ovenschaal

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven op 190°C. Kook de aardappels in hun geheel 10 minuten in weinig water. Giet ze af en dep ze droog. Snij de aardappels aan een kant voorzichtig in, in dunne plakjes, maar laat de andere kant aan elkaar zitten. Je krijgt een soort waaier van plakjes aardappel. Leg de aardappels in een ovenschaal.

Bereiden

Stap 2: Smelt de boter en pers de knoflook erboven uit. Schenk de boter over de aardappels.

Stap 3: Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en strooi dit over en tussen de plakjes van de aardappels. Bestrooi de aardappels met wat zeezout en plaats ze in de oven.

Stap 4: Bak de aardappels in de oven in 20 -25 minuten gaar en bruin. Serveer met de yoghurt-knoflooksaus uit de verpakking.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Traybake recept