Naast de aardappel zit er de aardpeer in dit gerecht. Minder bekend, maar de familie combineert echt uitstekend. Leuk weetje over salie: het helpt je hersenen optimaal functioneren. Dus het is nog slim ook om dit recept te bereiden!
Dit recept is gemaakt door: Deborah van der Pol
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik Stamppotje Aardpeer en salie?
- CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (500 gram)
- 500 gram aardpeer
- 100 gram spinazie
- 1 sjalotje
- 100 ml warme melk
- 10-20 gram roomboter
- Gedroogde salie
- 1 theelepel nootmuskaat
- Snufje peper en zout
- Rookworst
Bereiden
Stap 1: Schil de aardperen, snij ze doormidden en kook ze in ruim water ca. 10 minuten. Voeg hierna de stamppot aardappels toe en laat nog ca. 10 minuten koken.
Stap 2: Ondertussen de rookworst ca. 10-15 minuten verwarmen in een pan met warm water (niet kokend).
Stap 3: Stamp de aardperen en aardappels en voeg beetje bij beetje de warme melk toe (let op: de stamppot moet niet te nat worden) en daarna de boter.
Stap 4: Voeg als laatste het gesnipperde sjalotje toe, salie, nootmuskaat, peper en zout. Goed doorroeren.
Stap 5: Als laatste voeg je verse spinazie toe.