Stamppotje Aardpeer en salie

Naast de aardappel zit er de aardpeer in dit gerecht. Minder bekend, maar de familie combineert echt uitstekend. Leuk weetje over salie: het helpt je hersenen optimaal functioneren. Dus het is nog slim ook om dit recept te bereiden!

Dit recept is gemaakt door: Deborah van der Pol

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Stamppotje Aardpeer en salie?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (500 gram)
  • 500 gram aardpeer
  • 100 gram spinazie
  • 1 sjalotje
  • 100 ml warme melk
  • 10-20 gram roomboter
  • Gedroogde salie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Snufje peper en zout
  • Rookworst

Bereiden

Stap 1: Schil de aardperen, snij ze doormidden en kook ze in ruim water ca. 10 minuten. Voeg hierna de stamppot aardappels toe en laat nog ca. 10 minuten koken.

Stap 2: Ondertussen de rookworst ca. 10-15 minuten verwarmen in een pan met warm water (niet kokend).

Stap 3: Stamp de aardperen en aardappels en voeg beetje bij beetje de warme melk toe (let op: de stamppot moet niet te nat worden) en daarna de boter.

Stap 4: Voeg als laatste het gesnipperde sjalotje toe, salie, nootmuskaat, peper en zout. Goed doorroeren.

Stap 5: Als laatste voeg je verse spinazie toe.

Misschien vind je dit ook wel lekker