Verrassende stamppot recepten

Goede tradities moet je in stand houden. En de lekkerste typisch Hollandse traditie is toch wel stamppot! Buiten is het koud, maar binnen warm, knus en gezellig als je met het hele gezin aan een heerlijk bord stamppot zit.

Italiaanse andijviestamppot

Een rauwe andijvie stamppot klinkt zo lekker Hollands. Met wat kleine tips brengen wij het recept andijviestamppot wat verder over de grens: naar Italië. We hebben alle ingrediënten voor je op een rijtje gezet. Lees het hele Italiaanse andijviestamppot recept hier.

Rucola stamppot met gerookte makreel

De meesten eten rucola als salade, maar wist je dat je ook een lekkere stamppot ermee kan maken? Deze stamppot rucola met vis kan maar zo je favoriete stamppotrecept worden! Lees het hele rucola stamppot recept hier.

Stamppot Rucola met Paprika en worstjes

Bij stamppot “hoort” worst. Wat denk je daarom van deze makkelijke rucola stamppot? Super lekker en handig voor als je niet veel tijd hebt. Lees het hier het hele stamppot rucola recept.

Spruitjesstamppot met gebakken appeltjes

Ook zo dol op spruitjes? Deze spruitjesstamppot gaat er dan zeker wel in. De stamppot is heerlijk op smaak door de combinatie met gebakken appeltjes. De bereidingswijze van deze lekkere spruitjesstamppot vind je hier.

 Wintersla-stamppot met zilveruitjes

Sla in de winter is zeker lekker als je er een stamppot van maakt. Je maakt het lekker af met zilveruitjes! Probeer deze winterslastamppot maar eens.

Boerenkool stamppot uit de oven

Stamppot boerenkool: de bekendste stamppot onder de stamppotten. Oma maakte de lekkerste boerenkoolstamppot, met een rookworst erbij en spekjes. Soms ben je toe aan variatie, wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkool stamppot uit de oven? Marieke Kasteleijn heeft voor ons dit recept gemaakt, gewoon eens proberen. Het volledige boerenkool stamppotrecept lees je hier.

Stamppot Snijbonen ‘blote billetjes in het gras’

Ken je het recept ‘blote billetjes in het gras’? Een leuke naam voor een Hollands stamppotrecept snijbonen, witte bonen en rookworst. De naam van dit gerecht dankt zich aan de witte bonen die af en toe opduiken tussen de groene snijbonenstamppot. Klik hier om het hele stamppot snijbonen recept te lezen….en meteen te proberen.

Stamppot Spinazie met mozzarella en Parmaham

Een lekkere spinaziestamppot, maar dan op z’n Italiaans. Weer eens wat anders! Je kunt er ook eenvoudig een vegetarische stamppot van maken door de Parmaham weg te laten en de stamppot te garneren met pijnboompitjes. Bekijk hier het volledige stamppot spinazie recept.

Hete Bliksem

Hete Bliksem: het recept dankt zijn naam aan het fruit dat je erdoor doet. Doordat er veel vocht uit het fruit treedt, blijft de maaltijd erg lang heet. Dit recept hete bliksem (voor ons geschreven door Brenda Kookt) is er één met appels en bosui. Maar je kunt de appels ook prima vervangen door bijvoorbeeld peren.  Wil je het hele recept hete bliksem ovenschotel lezen, klik dan hier.

Stamppot bloemkool uit de wok

Dit stamppotrecept is perfect voor mensen die houden van Hollandse kost, maar ook van wokmaaltijden. Deze bloemkoolstamppot bereid je in de wok en staat binnen een half uurtje op tafel. Deze stamppot uit de wok is ook lekker gezond door de combinatie van bloemkool en spinazie! Probeer het recept stamppot bloemkool snel, lees hier hoe je het maakt.

Pompoen stamppot

Deze pompoenstamppot is niet alleen lekker, maar staat nog mooi gekleurd op je bord ook. Een heerlijk recept gecombineerd met makreel.  Het hele recept van deze stamppot pompoen vind je hier.

Pittige aziatische stamppot met roerbakgroente

Met roerbakgroente kun je ook prima een stamppot maken! We hebben een pittige stamppot voor je bedacht met oosterse groenten. Het recept is in de basis een vegetarisch recept maar door het toevoegen van bijvoorbeeld in ketjap gemarineerde kipreepjes zet je een volledige aardappel-groente-vlees maaltijd op tafel. Wil je het recept proberen, lees dan hier het volledige stamppotrecept.

Witlof stamppot met spekjes en oude kaas

Witlof kennen we vooral van de witlof ham kaas of de witlofsalade. Maar heb je er wel eens een stamppot van gemaakt? Wij hebben een recept (gekregen van Brenda Kookt) waarbij we een stamppot witlof maken. Lekker met spekjes en oude kaas. Lees hier het volledige witlofstamppot recept.