Stamppot Boerenkool uit de oven

Wat de boer niet kent… Boerenkool kent hij gelukkig wel, dus wij hebben de bereiding aangepast! Boerenkool uit de oven, dat is het proberen waard. Die gesmolten kaas erop, mmm…

Dit recept is gemaakt door Marieke Kasteleijn.

2 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Stamppot Boerenkool uit de oven?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (500 gram)
  • 1 rookworst
  • 250 gram spekblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 250 gram boerenkool

Extra nodig:

Ovenschaal

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor 200°C.

Bereiden

Stap 2: Kook ondertussen de aardappels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Prak ze daarna met een vork fijn.

Stap 3: Bak de spekjes in een koekenpan krokant.

Stap 4: Snijd de rookworst in plakjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de rookworst en de boerenkool kort. Wanneer de boerenkool geslonken is, voeg dan de spekjes toe en roer het goed om. Schep het mengsel van boerenkool, rookworst en spekjes in een ovenschaal en zorg dat de bodem bedekt is.

Stap 5: Verspreid vervolgens de aardappelen over het boerenkoolmengsel en strooi hier de kaas over.

Stap 6: Zet nu de ovenschaal in de oven en bak de boerenkool stamppot af in ongeveer 20 minuten.

Stap 7: Zodra de kaas een beetje goudbruin is gekleurd, is de stamppot klaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker