De stamppot is ons ultieme gerecht om een potje mee te experimenteren. Ga aan de slag met deze heerlijke, gezonde mix van spruitjes, aardappelen, appeltjes en entrecote! Geniet met het hele gezin binnen 25 minuten van een verse stamppot.
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik spruitjesstamppot met entrecote en gebakken appeltjes?
- CêlaVíta Kruimige Aardappelen (500 g)
- 250 gram knolselderij, schoongemaakt
- 250 gram grote spruiten, schoongemaakt
- 100 ml melk
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 rode appel, ongeschild in partjes
- 2 entrecotes van 150 g elk, op kamertemperatuur
- Snuf zout en peper
Extra nodig:
Kaasrasp of rasp in foodprocessor, 2 antiaanbakpannen
Voorbereiden
Stap 1: Snijd de knolselderij in stukken van hetzelfde formaat als de aardappelen.
Stap 2: Schep de aardappelen in een grote pan met de knolselderij en de spruiten.
Bereiden
Stap 3: Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 4: Giet het kookvocht af en stamp de groenten tot een grove puree. Roer er de melk en de mosterd door.
Stap 5: Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd de stamppot warm.
Stap 6: Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes op matig vuur goudbruin.
Stap 7: Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
Stap 8: Verhit de resterende boter in een tweede koekenpan. Laat het schuim wegtrekken, leg de entrecotes in de pan en bak het vlees in 1-2 minuten per kant rosé.
Stap 9: Snijd het vlees schuin in plakjes. Verdeel de spruitjesstamppot over 2 warme, grote borden.
Stap 10: Rangschik het vlees en de appel-partjes ernaast.
Variatietip: Snijd een kruisje onderin de spruiten, dan garen ze gelijkmatiger.