spruitjesstamppot met entrecote en gebakken appeltjes

De stamppot is ons ultieme gerecht om een potje mee te experimenteren. Ga aan de slag met deze heerlijke, gezonde mix van spruitjes, aardappelen, appeltjes en entrecote! Geniet met het hele gezin binnen 25 minuten van een verse stamppot.

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik spruitjesstamppot met entrecote en gebakken appeltjes?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Kruimige Aardappelen (500 g)
  • 250 gram knolselderij, schoongemaakt
  • 250 gram grote spruiten, schoongemaakt
  • 100 ml melk
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 rode appel, ongeschild in partjes
  • 2 entrecotes van 150 g elk, op kamertemperatuur
  • Snuf zout en peper

Extra nodig:

Kaasrasp of rasp in foodprocessor, 2 antiaanbakpannen

Voorbereiden

Stap 1: Snijd de knolselderij in stukken van hetzelfde formaat als de aardappelen.

Stap 2: Schep de aardappelen in een grote pan met de knolselderij en de spruiten.

Bereiden

Stap 3: Voeg een bodem water en wat zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de groenten in 16-18 minuten gaar.

Stap 4: Giet het kookvocht af en stamp de groenten tot een grove puree. Roer er de melk en de mosterd door.

Stap 5: Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd de stamppot warm.

Stap 6: Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes op matig vuur goudbruin.

Stap 7: Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.

Stap 8: Verhit de resterende boter in een tweede koekenpan. Laat het schuim wegtrekken, leg de entrecotes in de pan en bak het vlees in 1-2 minuten per kant rosé.

Stap 9: Snijd het vlees schuin in plakjes. Verdeel de spruitjesstamppot over 2 warme, grote borden.

Stap 10: Rangschik het vlees en de appel-partjes ernaast.

Variatietip: Snijd een kruisje onderin de spruiten, dan garen ze gelijkmatiger.

Misschien vind je dit ook wel lekker