Spruitjesroerbak met krieltjes en zongedroogde tomaatjes

We zijn ervan overtuigd dat dit gerecht de spruitjes aan populariteit laat winnen. Dat kan ook niet anders in combinatie met zongedroogde tomaatjes, krieltjes en cashewnoten. Hoeveel lekkerder kun je het maken?

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

835 kcal per portie

Hoe maak ik Spruitjesroerbak met krieltjes en zongedroogde tomaatjes?

Ingrediënten

Mini-krieltjes
  • CêlaVíta Mini-krieltjes (450 gram)
  • 500 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olie (uit het potje zongedroogde tomaten)
  • Gedroogde oregano
  • 75 gram zongedroogde tomaat op olie
  • 150 gram cashewnoten

Bereiden

Stap 1: Maak de spruitjes schoon en kook ze 3-4 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.

Stap 2: Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in 12 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 5 minuten de voorgekookte spruiten en gedroogde oregano naar smaak toe en roerbak mee.

Stap 3: Halveer de zongedroogde tomaten en warm ze op het eind even mee.

Stap 4: Hak de helft van de cashewnoten grof en meng ze door de roerbakschotel.

Stap 5: Verdeel de roerbakschotel over 2 borden en verdeel er de rest van de cashewnoten over.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gevulde puntpaprika