Viva la vida! Daarvoor hoef je niet naar de Costa Brava te gaan. Met dit gerecht vier je pas écht het leven. Snel te bereiden en heerlijk om te delen.
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
615 kcal per portie
Hoe maak ik Spaanse aardappeltjes met chorizo en karbonades?
- CêlaVíta Oma’s Opbakaardappelen (450 g)
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel pittig (gerookt)
- Paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 ribkarbonades
- 1 rode ui
- 2 rode paprika’s
- 50 gram chorizo
Bereiden
Stap 1: Meng 1 eetlepel olie met het paprikapoeder en pers er een teentje knoflook boven uit. Wrijf de karbonades in met dit mengsel en zet ze afgedekt even weg.
Stap 2: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Snij de chorizo in blokjes.
Stap 3: Verhit in een grote koekenpan de resterende olijfolie en bak hierin de chorizo 2 minuten. Voeg de ui toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de paprika en de aardappels toe en bak alles omscheppend in 12 minuten gaar en bruin. Blijf regelmatig omscheppen.
Stap 4: Verhit ondertussen een koekenpan of grillpan en bak hierin de karbonades in 10 minuten gaar. Halverwege keren.