Sesamaardappeltjes met soja-gember-koolsalade en varkenshaas

Met CêlaVíta opbakaardappeltjes kan je eindeloos variëren! In dit recept zijn ze bereid met sesamzaadjes, heerlijk in combinatie met een frisse koolsalade en een varkenshaasje!

4 personen

120 minuten bereidingstijd, waarvan 100 minuten oventijd

Hoofdgerecht

560 kcal per portie

Hoe maak ik sesamaardappeltjes met koolsalade en varkenshaas?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes 700 gram

Voor de koolsalade:

  • 1 el rijstazijn
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • 150 g witte kool, in dunne reepjes gesneden
  • 100 g wortel, geschild en geraspt
  • 1 appel, in dunne reepjes gesneden
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 el bieslook, gesneden

Voor de gebakken sesamaardappelen:

  • 1 zak Cêlevíta Oma’s opbak aardappeltjes, 700 g
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 el sesamzaad, evt. gemengd wit en zwart
  • Peper en zout, naar smaak

Voor de varkenshaas:

  • 600 g varkenshaas, op kamertemperatuur
  • 2 el boter
  • Peper en zout, naar smaak

Extra nodig:

2 antiaanbakpannen, aluminiumfolie

Bereiden

Stap 1: Meng in een ruime kom de rijstazijn met de gembersiroop, mayonaise en sojasaus. Meng hierdoor de gesneden kool, wortel en appel. Laat dit bij voorkeur minimaal twee uur rusten in de koelkast. Maak dit op smaak met peper en zout naar wens.

Stap 2: Verhit 2 bakpannen; 1 voor de gebakken aardappelen met zonnebloemolie en 1 voor de varkenshaas met boter. Bak de aardappelen in 12-15 minuten goudbruin en krokant op matig vuur.

Voor de varkenshaas: Als de boter is uitgebruisd de varkenshaas op matig vuur, in 10 minuten, rondom bruin bakken. Peper en zout de varkenshaas tijdens het bakken in de pan. Leg de varkenshaas daarna op een bord en pak in met aluminiumfolie om te rusten tot de aardappeltjes ook goudbruin zijn.

Stap 3: Als de aardappelen goudbruin zijn de geraspte knoflook, sesamzaad en peper en zout toevoegen. Bak verder tot het sesamzaad goudbruin is. Serveer de sesamaardappelen met de koolsalade en de varkenshaas, welke je in plakjes hebt gesneden.

Tip: De koolsalade smaakt nog lekkerder als je deze een dag vooraf maakt.

De aardappelen kunnen ook bereid worden in de airfryer, besprenkel ze dan vooraf met wat zonnebloemolie. In de airfryer duurt het bakken ongeveer 18 minuten op 200 °C. Je voegt dan op het laatst de knoflook en sesamzaad toe en bakt dit kort mee in de airfryer.

Misschien vind je dit ook wel lekker