Kikkererwten zijn lekker en voedzaam, dat weet men in het Midden-Oosten al eeuwenlang. Wij vinden dit een sprookjesachtige salade.
20 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
700 kcal per portie
Hoe maak ik Salade uit het Midden-Oosten van aardappel en kikkererwten?
- CêlaVíta Oma’s Vastkokende Aardappelen (900 gram)
- 1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram pecannoten
- Enkele takjes peterselie
- Enkele takjes verse munt
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 5 eetlepels vers citroensap
- 100 ml olijfolie
- ½ eetlepel gemalen komijn
Voorbereiden
Stap 1: Vul een pan met ca. 700 gram aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook en laat de aardappelen nog ca. 14 minuten koken.
Bereiden
Stap 2: Laat de kikkererwten uitlekken. Hak de knoflook, pecannoten, peterselie en munt in een keukenmachine of blender fijn. Voeg de tahin en de citroensap toe. Schenk er olijfolie bij en zoveel water tot er een dikke dressing ontstaat. Maak de dressing op smaak met gemalen komijn, zout, versgemalen peper en eventueel wat citroensap.
Stap 3: Giet de aardappels af en halveer ze (of in kwarten, afhankelijk van grootte). Doe ze samen met de kikkererwten in een grote schaal. Schenk de dressing erover en schep alles goed door elkaar. Je kunt de salade warm of koud eten.
Stap 4: Garneer met het geroosterde sesamzaad en eventueel wat blaadjes munt.