Karameliseren, alleen bij het woord loopt het water al in de mond. Met een bijgerecht zoals dit wordt zowel koken als eten een feestje! Hoera!
35 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
450 kcal per portie
Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes met gekarameliseerde rode uipartjes uit de ovene?
- CêlaVíta Roast Potatoes (425 gram)
- 2 rode uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- Snuf peper en zout
Extra nodig:
Ovenschaal
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de uien en snij de uien van boven naar beneden in 8-10 parten.
Bereiden
Stap 2: Schep de uien om met de olie en de honing. Meng de aardappels door de uien.
Stap 3: Doe de aardappels met de uien in een ovenschaal en bak de aardappels in de oven in ca. 28 minuten gaar en goudbruin. Schep het geheel halverwege even om.
Tip: Lekker bij varkenshaas, kalfsmedaillon of (herten)biefstuk en gekookte rode kool.