Terug

Zweedse aardappelschotel Pytt i Panna

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Vraag ons niet hoe we dit gerecht exact uitspreken, vraag ons wel hoe het smaakt: utsökt. Okay, ook dat hebben we moeten vertalen, maar het betekent ‘lekker’ in het Zweeds. En dat is het zeker!😉

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Zweeds
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 570 kcal per portie

Weetje:
Pytt i Panna betekent ‘kleine dingen in de pan’ in het Zweeds, omdat mensen traditioneel hun etensrestjes in één pan opbakten tot een nieuw gerecht. Tegenwoordig is Pytt i Panna in Zweden vooral populair omdat het zo makkelijk te bereiden is.


Bereiden

Print
    1. Stap 1: Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Schrap de wortels en snij de wortels in blokjes.
    2. Stap 2: Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de ui en wortel 2 minuten. Voeg de wokaardappels toe en bak deze mee.
    3. Stap 3: Voeg de hamblokjes toe. Blijf al omscheppend bakken tot de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
    4. Stap 4: Snij ondertussen de tomaten in plakjes. Verdeel de rucola over de zijkant van 2 borden en schik de tomaten erop. Besprenkel met de balsamicoazijn.
    5. Stap 5: Verhit de boter in een koekenpan en bak de eieren zodat de dooier heel blijft.
    6. Stap 6: Schep de aardappelblokjes op het bord naast de tomaten en leg het gebakken ei erbovenop.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 570 kcal
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vezels 12 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2.8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren