Terug

Zuurkoolquiche met mosterd en beenham

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Zuurkool, mosterd en beenham, die combinatie smaakt naar meer vonden we. Zo kun je een standaard gerecht net iets bijzonderder maken. Met slechts 35 minuten bereidingstijd staat het sneller op tafel dan je zou denken.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 35 minuten bereidingstijd

Tip: Je kunt met dit recept ook hele leuke mini-quiches maken voor een borrel. Houd daarvoor hetzelfde recept aan, maar maak er in stap 5 kleine quiches van in muffinvormpjes door het bladerdeeg in kleine vierkantjes te snijden.

Dit recept is een samenwerking met Fransesca Kookt.


Hoe maak ik Zuurkoolquiche met mosterd en beenham?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ronde quichevorm in.

Bereiden

    1. Stap 2: Kook de aardappels 12 minuten in een bodempje water met de deksel schuin op de pan.
    2. Stap 3: Fruit in de tussentijd de sjalot in een klontje boter op laag vuur en laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Druk of knijp het vocht er goed uit met je handen.
    3. Stap 4: Giet de aardappels af en stamp grof in de pan met de grove mosterd, snuf zout en een flinke klont boter (kun je eventueel eerst smelten, maar hoeft niet). Ik voeg nu geen melk toe omdat de aardappel straks nog gemengd wordt met een mengsel van crème fraîche en ei. Proef en voeg eventueel extra mosterd toe naar smaak.
    4. Stap 5: Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met een laag paneermeel. Leg hierop de zuurkool, het paneermeel zorgt ervoor dat eventueel overtollig vocht uit de zuurkool wordt opgenomen. Maar je hebt daarvoor natuurlijk al wel heel goed het vocht eruit geknepen 😉. Hierover verdeel je het aardappelmengsel en je eindigt met de stukjes beenham.
      Wil je er een miniquiche van maken, houd dan hetzelfde recept aan, maar maak er 5 kleine quiches van in muffinvormpjes door het bladerdeeg in kleine vierkantjes te snijden.
    5. Stap 6: Klop de crème fraîche los met de eieren en een snuf zwarte peper. Schenk dit gelijkmatig over de vulling.
    6. Stap 7: Overlap de vulling met het overtollige deeg, en bestrijk dit eventueel nog met losgeklopt ei voor een goudbruin randje. Strooi als laatste nog een laagje paneermeel over de quiche.
    7. Stap 8: Bak de quiche 35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin van kleur is.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren