Terug

Zomerse aardappelsalade met gegrilde roodbaars

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Deze roodroze vriend uit de Atlantische oceaan vormt de basis voor een goede maaltijdsalade. We hebben ook gekozen voor artisjokharten en zijn heel benieuwd wat je daar van vindt. Wij smullen ervan!

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 605 kcal per portie

Hoe maak ik Zomerse aardappelsalade met gegrilde roodbaars?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Stoom de aardappels in 15 minuten gaar in een stoompan of in een vergiet boven een pan met water. Laat de aardappels iets afkoelen.
    2. Stap 2: Snij ondertussen de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Laat de artisjokharten uitlekken. Snij de artisjokharten in parten. Meng de olijven, tomaatjes, artisjokharten en kappertjes door de aardappels.
    3. Stap 3: Klop een dressing van 3 eetlepels van de tomatenolie en de azijn. Schep de dressing voorzichtig door de aardappels.
    4. Stap 4: Wrijf de roodbaars in met de rest van de tomatenolie en bestrooi de vis met zout en peper. Grill de vis op de barbecue of in een grillpan gaar in ongeveer 4 minuten per kant.
    5. Stap 5: Schep vlak voor serveren de veldsla door de aardappelsalade. Serveer met de gegrilde vis.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 605 kcal
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vezels 10 g
  • Vet 1 g
  • Zout 5 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren