Terug

Zoete aardappel met Za’atar en chipolata

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Zoete aardappelliefhebbers opgelet! Maak eens een heerlijke gepofte zoete aardappel met Za’atar. Door de toevoeging van deze heerlijke kruidenmelange, die onder andere bestaat uit sumak en tijm, krijgt je zoete aardappel een frisse smaak.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten bereidingstijd

Indien gewenst, kun je ook de Za’atar mengen met wat olijfolie en dan over de aardappel sprenkelen.


Hoe maak ik Zoete aardappel met Za’atar en chipolata?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de olie in een ruime pan en braad de worstjes goudbruin en gaar.
    2. Stap 2: Stoom de zoete aardappel volgens aanwijzingen op de verpakking.
    3. Stap 3: Meng de overige olie met de Za’atar.
    4. Stap 4: Snijd de paprika in reepjes en breng op smaak met de olie en limoensap.
    5. Stap 5: Snijd de aardappel in de lengte iets in en druk iets open door de uiteinden naar elkaar toe te duwen (pas op de aardappel is heet).
    6. Stap 6: Verdeel de Za’atar olie over de zoete aardappel en garneer met de yoghurt-limoendressing.
    7. Stap 7: Serveer met de paprika-saladechipolata’s en garneer naar smaak met gehakte koriander.
    8. Stap 8: Garneer de dressing naar smaak.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Laat je inspireren