
Terug
Hoe maak ik zoete aardappel bolognese schotel?
Print
Bereiden
- Stap 1: Verwarm de oven op 220 graden. Doe de schaal met CêlaVíta zoete aardappel oven tijm knoflook in de oven zodra hij op temperatuur is en bak ze 20 tot 25 minuten tot ze gaar en licht krokant zijn. Schud of schep ze halverwege om.
- Stap 2: Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan met een klein beetje olie. Snijd de wortel en paprika in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg het (vega)gehakt toe en bak rul. Doe de Italiaanse kruiden erbij en de tomatenpuree en tomatenblokjes. Schep alles goed om breng de saus op smaak met peper en zout. Scheur een paar basilicumblaadjes in stukjes en roer door de saus. Laat de saus 15 minuutjes pruttelen.
- Stap 3: Haal de zoete aardappels uit de oven en doe ze in een andere ovenschaal, of laat ze in de aluminium schaal. Schep de bolognesesaus er in het midden op. Bestrooi met geraspte kaas en zet nogmaals 5 minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Stap 4: Snijd de cherrytomaatjes in stukjes. Haal de zoete aardappel bologneseschotel uit de oven en schep de ricotta er in hoopjes op en garneer met de tomaatjes, basilicum en pijnboompitten.
Tip: je kunt dit recept ook makkelijk verdubbelen voor 4 personen.