Terug

Pikante spruitenwok

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een heerlijk Aziatisch recept met oer-Hollandse ingrediënten wat supersnel op tafel staat!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 637 kcal per portie

Als dit te pittig is kun je uiteraard de sambal uit het gerecht weglaten.


Hoe maak ik Pikante spruitenwok met spekjes, aardappel en oude kaas?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Kook de spruitjes in een pan ruim kokend water beetgaar. Dat duurt ongeveer 4 minuten. Schep ze uit het water en laat ze uitwasemen.
    2. Stap 2: Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok. Wok de wokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin, snufje zout erbij en schep ze uit de wok. Veeg de wok schoon en verhit nogmaals een scheutje zonnebloemolie.
      Wok de spekjes 2 minuten, voeg dan de geraspte knoflook, gember en uienpartjes toe. Schud om en voeg de spruitjes en wokjes toe. Voeg na 3 minuten bakken de sambal, chilisaus, tomaatblokjes en peperringetjes toe. Bak kort mee.
    3. Stap 3: Maak de wok af door als laatste de geraspte oude kaas en lente-uiringetjes toe te voegen.
      Schep de wokschotel in een ruime schaal. Top af met een flinke schep zure room.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 637 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren