Terug

Witlofschotel uit de oven met brie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Met veel lof presenteren we je deze lekkere variatie op de ovenschotel met witlof! Een lekker en gezond maaltje waar je van gaat watertanden. Enjoy!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd

Sprenkel een klein beetje honing over de witlof.

Dit recept is een samenwerking met: www.uitpaulineskeuken.nl


Hoe maak ik een witlofschotel uit de oven?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
    2. Stap 2: Doe Oma's kruimige aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 - 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp de aardappelen tot een fijne puree.
    3. Stap 3: Halveer in de tussentijd de witlofstronkjes en verwijder de harde kern. Kook ze in 5 minuten gaar in water met zout.
    4. Stap 4: Verdeel de aardappelpuree over een ovenschaal. Wikkel een stronkje witlof in een plak Serranoham en verdeel deze over de puree. Snijd de brie en de appel in plakjes en verdeel deze over de witlofschotel.
      Liever geen vlees? Je kan de serranoham ook achterwege laten.
    5. Stap 5: Garneer de schotel met wat walnoten en plaats deze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De witlofschotel is klaar als de brie een beetje gesmolten is. Serveer meteen.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren