Terug

Mini krieltjes met zeetong meunière

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Breng de zee naar binnen met dit recept voor mini krietjes met courgette en sugarsnaps uit de airfryer met zeetong meunière. Tip: Zeetong kan soms wat prijzig zijn, een lekker alternatief is dan bijvoorbeeld sliptong.

 • 2 personen
 • Hoofdgerecht
 • 30 minuten bereidingstijd
 • 812 kcal per portie

Hoe maak ik Mini krieltjes met olijf en rozemarijn, courgette en sugarsnaps uit de airfryer met zeetong meunière?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Snijd de courgette in 4 kwarten, snijd de zaadlijst weg. Snijd de courgette in blokjes ter grootte van de mini-kriel.
   Maak de sugarsnaps schoon door er de uiteinden vanaf te snijden en de draadjes weg te trekken.
   Verwarm de airfryer voor op 180 ºC.
   Meng de courgetteblokjes met de mini krieltjes. Meng 1 eetlepel olijfolie door de mini krieltjes en courgette. Bak de mini krieltjes en courgetteblokjes 13 minuten in de airfryer.
  2. Stap 2: Ondertussen kunnen de zeetongen gebakken worden in een ruime pan met ruim roomboter.
   Verwarm de pan met roomboter, ondertussen de zeetong rondom op smaak brengen met zout en peper. Laat de tong in de pan glijden als de boter is uitgebruisd. Bak de zeetong op matig vuur aan twee zijden gaar en goudbruin. Je kunt testen of de zeetong gaar is door te duwen langs de ruglijn in het midden, schuift de filet los van de graat dan is de vis aan die zijde gaar.
  3. Stap 3: Voeg na 13 minuten de sugarsnaps toe aan het airfryer mandje, meng ze goed door zodat ze ook wat olijfolie om zich heen hebben. Bak de mini krieltjes, courgette en sugarsnaps nog zo’n 6 minuten door in de airfryer, tot de sugarsnaps beetgaar zijn.

   Serveer de zeetong op een ruim bord met de mini krieltjes, groenten en wat schijfjes citroen.
   De boter waar de zeetong in gebakken is kan als jus gebruikt worden.

Voedingswaarden per portie:

 • Energie 812 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren