Terug

Verse kruidenstamppot met geroosterde paprika

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We zijn gek op verse kruiden, dus zijn we ook gek op dit lichte gerecht vol van pure smaken. Wat ook helpt is de geroosterde paprika en de gerookte kip. Laat je niet beperken door onze keuze van kruiden, experimenteren is toegestaan!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 650 kcal per portie

Gebruik ook eens een mengsel van munt, peterselie en koriander voor een net wat andere stamppot.


Hoe maak ik Verse Kruidenstamppot met geroosterde paprika?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.

Bereiden

    1. Stap 2: Was ondertussen de kruiden en hak of knip ze fijn. Snij de geroosterde paprika’s in reepjes. Snij de gerookte kipfilet in plakjes.
      Probeer eens munt, peterselie en koriander als variatie.
    2. Stap 3: Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de olijfolie, zout en peper een stevige puree van.
    3. Stap 4: Schep de kruiden en de reepjes paprika met de crème fraîche door de puree en breng op smaak met zout en peper.
    4. Stap 5: Serveer de stamppot met plakjes gerookte kipfilet.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 650 kcal
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 54 g
  • Vezels 8 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2,8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren